HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

A hét videója

Friss topikok

  • p.popovics: Mint a Hit Gyülekezete tagja néhány mondatban reagálnék csak: 1. sem a választások előtt, sem alat... (2011.11.23. 11:12) Vidám Pátria Klub?!

Vidám Pátria Klub?!

2011.10.25. 15:19 Fazekas Csaba

Még a hónap elején miközben nézegettem a Kiskőrös Tv képújság hirdetéseit, döbbenten olvastam, hogy a helyi Fidelitas közismert központjában, a Pátria Klubban ingyenes előadást tart a Hit Gyülekezete. Önmagában már az elképesztő, hogy ez év júliusában a KDNP-s javaslatot félresöpörve a Fidesz által benyújtott és elfogadott új egyházi törvény a Hit Gyülekezetét a történelmi egyházak rangjára emelte. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy tényleg létezik a Fidesz és a Hit Gyülekezete között egy paktum, melyről már májusban híresztelések terjedtek, de mind a kormány, mind a hitesek tagadták. Reméltem, hogy ezzel végtörlesztve van az országgyűlési választásokon kapott szavazatok ára. Erre most kiderül, hogy már a Fidesz ifjúsági tagozata is támogatja a Hit Gyülekezetét?! Talán ez is a paktum része?! Legalább ennyire elképesztő, hogy pont Kiskőrösön, egy olyan városban segíti a Fidelitas ezt a Németh Sándor vezette biznisz szektát a térhódításban, ahol mély gyökerekkel rendelkezik a Magyarországi Evangélikus, a Katolikus és a Református Egyház egyaránt, melyek nem a létszámuk és a kapott adó 1%-ának mennyisége alapján lettek történelmi rangúak, hanem a hagyományos értékeken alapuló múltjuk révén. A Hit Gyülekezetének kiskőrösi terjeszkedése a történelmi egyházak helyi közösségeit degradálja. Szomorú. Tisztelt kiskőrösi templomba járó Fidesz-KDNP hívek, önök számára ez elfogadható?

Oldalajánló:

Leleplező könyv a Hit Gyülekezetéről

Megszólal a Hit Gyülekezetének egyik áldozata

Az igazság szabaddá tesz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fazekascsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr283329148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

p.popovics 2011.11.23. 11:12:17

Mint a Hit Gyülekezete tagja néhány mondatban reagálnék csak: 1. sem a választások előtt, sem alatt nem köttetett paktum a gyülekezet és a Fidesz között: én, aki személyesen jelen voltam az istentiszteleteken állíthatom, hogy nem helyeztek semmilyen pressziót, befolyást az ott lévőkre azzal kapcsolatban, kire szavazzanak.
2. A KDNP több képviselője nevezte társadalmilag hasznosnak a gyülekezet munkáját - a roma integráció kapcsán például több vidéki városban és településen szembesülhettek az ott élők azzal, hogy amióta a gyülekezet ott van, azok a romák, akik addig loptak, verekedtek stb. ma dolgoznak és stabil családi háttérrel rendelkeznek (pl. Nyíregyházán). Úgy gondolom ez elég nyomós érv, miért bír erős támogatottsággal a Hit Gyülekezete.
süti beállítások módosítása